Op welke manier kan ik backlinks naar mijn website verkrijgen?

Één van de drie hoofdpijlers voor een betere vindbaarheid in zoekmachines het het verkrijgen van backlinks naar je website. Maar hoe kun je deze nu zelf vergaren? Ook welk linkbuilding genoemd. Externe linkbuilding wel te verstaan. Dit is weer wat anders dan interne linkbuilding binnen je website om aan zoekmachines te laten zien wat je hoofdpagina’s of url’s zijn.

Backlinks vergaren

Er zijn meerder manieren om backlinks te vergaren naar je website. Jij als ondernemer kunt hier zelf mee aan de slag of vraagt anderen om je hierbij de te helpen. Laat je daarbij wel goed informeren en adviseren. Ga niet, laat je niet verleiden, tot het aankopen van vele backlinks. Dit kan je vindbaarheid en zichtbaarheid opbreken. Wat kun je zelf al wel doen.

Aanmelden op startpagina’s

Je hebt een website voor je bedrijf, deze kun je vervolgens kijken op diverse startpagina’s welke interessant zijn en een link vermelding aanvragen. Deze stap is eenvoudig te zetten en is relatief goedkoop in vergelijking tot ander betaalde opties.

Bedrijvengidsen

Een andere mogelijkheid is je bedrijf inclusief website te registreren op verschillende bedrijvengidsen die er zijn. Op deze manier kun je je bedrijf naar voren laten komen en verkrijg je een backlink naar je website.

Social media

Een derde mogelijkheid die je zelf ook in de hand hebt is gebruik te maken van Social media. Profileer je bedrijf op de verschillende social media kanalen en vermeld daarbij de website. Dit is over het algemeen gratis maar kost vaak wat meer tijd om op te zetten en daarbij goed te onderhouden. Social media kan je bedrijf echt een goede boost geven in je bekendheid, zeker als het gaat om consumenten. Deze delen vaker en praten over wat jij post waardoor er meer backlinks kunnen ontstaan. Kijk naar welke kanalen bij je passen en hoe je dit zou kunnen invullen. Een strategie is geen overbodige luxe, eerdere een noodzaak om de kanalen goed in te zetten en voor je te laten werken.

Links ruilen

Kijk ook naar het uitruilen van links, met wie werk je samen. Of soortgelijke bedrijven buiten jouw regio, met wie kun je linken waardoor de autoriteit van beide websites sterker kan worden. Kijk wel goed met wie je een linkruil wil. De kwaliteit van de website speelt naast de content en uitstraling ook een rol.

Links kopen

Naast bovenstaande suggesties kun je ook backlinks inkopen op andere websites met een vermelding of vanuit een artikel dat men over jouw bedrijf, product, dienst publiceert.

Dit zijn een aantal mogelijkheden waarmee je zelf al aan de slag kunt als je met linkbuilding zelf aan de slag wilt. Beter is het nog dat je zelf hele goede content schrijft gericht op je doelgroep. Waarbij je tips of adviezen geeft op vragen. Een probleem voor ze oplost of andere relevante en interessante informatie deelt. Je ziet dan terug dat deze artikelen door anderen worden overgenomen waarbij men terugverwijst naar de bron. Dat ben jij. Dit zijn links die pas echt waarde hebben. Deze heb je verdiend vanuit kwaliteit.

 

 

 

 

 

Wil jij een artikel plaatsen?

Stuur een email: mail@seo-brabant.nl