Marketing

Wat is Google Analytics voor software?

Google Analytics is een gratis software tool die Google ter beschikking stelt om activiteiten te kunnen meten naar en op je website. Door gebruik te maken van Google Analytics krijg je inzicht in hoe bezoekers naar je website komen. Wat ze doen op je website zodat er een goed beeld ontstaat van je bezoekersstromen.  Een tool die je niet mag missen als je meer met je website wilt doen. Maar er is meer.

Bezoekersstromen

Hoe komen bezoekers binnen op je website. Dit kun je eenvoudig zien. Of ze via direct verkeer komen. Zijn je organisch via de zoekmachine gekomen of via een verwijzende site. Ook social media kanalen worden meegenomen. Zo krijg je een goed beeld vanuit welke stromen ze binnen komen.

Gedrag

Naast deze stromen kun je het gedrag van je bezoekers inzien, welke pagina’s of content bekijken ze. Hoe lang blijven ze op je website. Waar stapt men uit en nog veel meer.

Conversies meten

Google Analytics stelt je in staat om conversies te meten. Je kunt hiervoor doelen instellen. Zoals het invullen van een contactformulier. Het aantal verkochte producten of aantal bezoekers op specifieke pagina’s. De tools geeft je de mogelijkheden om specifiek te meten. Zo kun je nog beter beoordelen of en waar je wijzigingen moet aanbrengen voor conversie verbetering.

Koppelen met andere Google tools

Het mooie van Google tools is dat je ze kunt koppelen zodat er nog meer inzicht is in je verkeer. Maak je gebruik van Google Ads, dan kun je deze twee tools koppelen waardoor je in Google Analytics meer informatie terugziet. Ook een koppeling met Google Search Console is een belangrijke die je niet moet vergeten.

Hoe koppel ik mijn website aan Google Analytics

Het aanmaken van een Google Analytics account is vrij makkelijk.

  • Ga naar Google analytics en maak een account aan.
  • Neem de property code op binnen je website
  • Test of de code werkt, dit kan eenvoudig via realtime verkeer
  • Stel doelen in en meet

Zo dit is een begin. Vanaf nu houdt Google Analytics e.e.a. voor je bij en kun je periodiek kijken wat er gebeurd op en in je website. Afhankelijk hoever je inzage wilt kun je instellingen aanpassen. Heb je hulp nodig, vraag een specialist om je hierbij te helpen volg een workshop of cursus zodat je zelf meer kunt toepassen.

 

Wil jij een artikel plaatsen?

Stuur een email: mail@seo-brabant.nl