Organisch

Moet je een website updaten voor Google?

Een website moet je sowieso onderhouden, laten we daar heel duidelijk over zijn. Je moet een website met regelmaat updaten, waarom? Dat leggen we graag uit. Vanuit verschillende redenen is het updaten belangrijk!

Veiligheid

Allereerst in verband met veiligheid. Beveiliging is tegenwoordig één van de belangrijkste reden, de belangrijkste reden, om regelmatig te updaten. De updates zijn ervoor om beveiligingslekken de dichten. Zo voorkom je dat onbevoegden of kwaadwillenden toegang kunnen krijgen tot je website.  Doe je dit niet dan ontstaan er zogenaamde gaten in de beveiliging.

Heel veel website CMS oplossingen maken gebruik van zogenaamde open source software en dat is fantastisch maar vraagt ook om afdoende maatregelen. Maatregelen om hacks van websites te voorkomen. Een website bestaat daarbij vaak uit het CMS, bijvoorbeeld WordPress, een thema, een aantal plugins en wellicht ook nog wat maatwerk. Al deze elementen vragen om onderhoud en het bijhouden van de uitgebrachte updates om de veiligheid te optimaliseren.

Snelheid

Updates zorgen ook voor verbetering van snelheid, wat weer bijdraagt aan een verbeterde gebruikerservaring en vriendelijkheid. Deze verbetering resulteert vaak in een lagere bouncerate die je kunt terugzien in Google Analytics. Wat op zich weer een effect heeft op de vindbaarheid van je website.

Vindbaarheid in zoekmachines

De vindbaarheid van je website staat ook in relatie tot updates. Updates binnen je website, de hosting omgeving en updates van de zoekmachines zoals Google zelf. Dagelijks, wekelijks en maandelijks vinden updates plaats, van klein tot groot. Is jouw website niet up to date dan kan dit zeker van invloed zijn op de ranking van jouw website in de zoekmachines.

Functionaliteit

Met het updaten van je website en alle componenten die daarin verwerkt zijn krijg je vaak ook nieuwe of uitgebreidere functionaliteit ter beschikking. Hierdoor wordt het beheer van je website vaak gebruikersvriendelijker.

Bugs

Updaten van je website verhelpt ook bugs die aanwezig zijn of die naar voren komen. Soms is het daarbij belangrijk om even te wachten met een update, zitten er bugs in en kun je beter wachten op de volgende update. Dus klakkeloos updaten moet je niet doen, lees wat er opgelost is en bepaal of je de update al doorvoert of wacht op de volgende. Het is raadzaam om een WordPress onderhoud abonnement of contract af te sluiten als je WordPress website hebt. Hiermee borg je dat het onderhoud goed en grondig gebeurd en dat jij je daar geen zorgen over hoeft te maken.

 

Wil jij een artikel plaatsen?

Stuur een email: mail@seo-brabant.nl